Робота в Чехії може стати хорошим вибором для громадян нашої країни:
  • Чехія розташована в центральній частині Європи, а це значить, що при необхідності завжди можна відвідати батьківщину;
  • Терміни оформлення документів цілком прийнятні;
  • Вартість оформлення необхідної документації посильна більшості;
  • Є можливість взяти з собою в Чехію свою сім’ю;
  • Мови близькоспоріднені, до того ж основна частина старшого покоління Чехії розуміє російську мову;
  • Чехія входить до Шенгенського простору з 2007 року, завдяки чому можна вільно подорожувати по Європі.
Після того як Чехія стала членом Євросоюзу, заробітна плата в країні поступово зростає, і становить близько тисячі євро для жінок і трохи більше тисячі євро для чоловіків.
робота в Чехії
робота в Чехії

Розмір оригіналу:   670x420
Тип: jpg   Дата:

Сучасна візова ситуація така, що кожен претендент може отримати документ, який дозволить йому довгостроково перебувати і працювати в Чехії. Це єдине дозвіл називається трудової картою, і вона доступна як для українців, так і для росіян.Трудова карта замінює кілька документів – якщо є ТК, то не потрібно довгострокова віза для працевлаштування , дозвіл на тривале перебування в Чехії, а також “зелену” карту (які повністю скасовані).Трудова карта являє собою пластикову карту, яка містить біометричні дані.Оформлення і видачу ТК виробляє МВС Чехії, зокрема – Департамент з міграційної політики.Трудова карта видається на термін, який обумовлений трудовою угодою – не більше ніж на два роки.
Трудова карта призначається для іноземних громадян з третіх країн. В окремих випадках можуть знадобитися інші документи для роботи в Чехії: довідка про те, що особа, яка претендує на роботу в Чехії, не має судимості в тій країні, де у нього громадянство, і в тих країнах, де він проживав не менше півроку за останні 36 місяців.Якщо отримати довідку немає можливості, то для країн тимчасового проживання можна замінити документ особливим заявою про те, що людина не притягувався до відповідальності в даній державі.
Медична довідка про відсутність захворювань – ВІЛ, СНІД, туберкульоз. Необхідно пам’ятати про те, що абсолютно всі документи, які подаються в посольство або консульство Чехії повинні бути переведені. На чеську мову документи повинен переводити уповноважений перекладач. Якщо немає можливості подавати оригінали документів, то необхідно завірити копії. Терміни розгляду складають від 2 до 3 місяців.
Робочі візи в Чехію в основному оформляються на 2 роки. Після закінчення цього терміну дозвіл на роботу в Чехії можна продовжити за умови двосторонньої угоди.

19 серпня 2016

Автор:

Оцінити публікацію

Поділитися з друзями в соціальних мережах:


Залишити коментар