Шенгенська віза для українців

шенгенська віза
шенгенська віза

Розмір оригіналу:   560x431
Тип: jpg   Дата:

Написання цієї статті нас спонукало тому, що пошуки в інтернеті з питань, що цікавлять, по шенгенській візі мало до чого призводять, або приводять, але потрібно довго і нудно відкидати усе зайве. Вибирати зерна з плевел, так би мовити.
Багато питань, особливо це стосується оформлення документів і заповнення анкети на шенгенську візу будуть актуальні тільки для певних країн шенгенського договору. По цьому для скачування анкет, рекомендуємо вам заходити на сайти тих консульств, куди ви плануєте подавати документи. У інтернеті безліч компаній що пропонують послуги з оформлення шенгенської візи, за послуги вони просять від 50€, за людину. Вибір звичайно за вами, але все одно практично усі процедури по збору документів вам доведеться пройти самому, вони вам можуть тільки в чомусь підказати, як заповнюється той або інший документ, або де його брати. Про це ми вам і спробуємо розповісти в цій статті.

Вартість шенгенської візи
  1. Для українців візовий збір в країни Шенгену коштуватиме 60€.
  2. Для дітей від 6 до 12 років вартість шенгенської візи – 35€.
  3. Від сплати звільняються:
  • діти до 6 років;
  • школярі, студенти, аспіранти і супроводжуючі їх викладачі, що виїжджають в країни Шенгену з метою навчання;
  • наукові дослідники, що виїжджають з відповідними цілями;
  • представники некомерційних організацій, не старше 25 років, що виїжджають на семінари, конференції і інші некомерційні заходи.
Документи необхідні для оформлення шенгенської візи
  • Паспорт, до нього є деякі вимоги, які мають бути виконані :
  1. паспорт не повинен мати яких-небудь ушкоджень;
  2. має бути не старше 10 років;
  3. термін дії паспорта має бути більше, як мінімум на 3 місяці, чим остаточний термін знаходження в країні Шенгену;
  4. в паспорті має бути не менше двох чистих сторінок під візи.
  • Довідка з роботи про розмір заробітної плати за останні 6-12 місяців (у кожної країни свої вимоги), для пенсіонерів – пенсійне посвідчення і його копія.
  • Документи, що підтверджують вашу платоспроможність, з розрахунку 40€ на добу перебування в країні. Актуальні на даний момент два види документів:
  1. виписка з валютного карт-рахунку з друком банку, тобто у вас має бути картка з валютою на ній. Картка може бути оформлена у будь-якому з банків, але вибирати банки все-таки варто, в різних банках можуть бути різні види послуг з таких карток, терміни і вартість;
  2. дорожні (туристичні) чеки, які отримуються в тих же банках, за валюту або гривні по курсу.
Краще всього завести собі банківську картку, якою ви зможете розплачуватися практично в кожному магазині, готелі, бензоколонці і так далі. Чеки, же вам доведеться обмінювати на гроші в зворотному порядку в одному з банків, який потрібно ще знайти і він повинен ще працювати в потрібний для вас час.
  • Кольорова фотографія 45х35.
  • Медична страховка, на суму не менше 30000€, без франшизи (частина збитку, яка не виплачується клієнтові при настанні страхового випадку), на 10-15 днів повинна перекривати візу.
  • Візове запрошення. Оформляється приймаючою стороною.
  • Заповнена анкета (електронна). Анкета як правило заповнюється в консульстві тієї держави куди ви зібралися здавати документи. Заповнення анкети і здача документів робиться в консульстві в заздалегідь визначений день. Записатися на цей день можна безпосередньо в консульстві або на сайті цього консульства.
Куди і коли подавати документи на шенгенську візу
  • Документи збираються і подаються в консульство тієї країни, де ви маєте намір провести відпустку, ділову поїздку, зустріч і так далі
  • Якщо ви плануєте відвідати декілька країн Шенгену, тоді вибираєте консульство тієї країни, де ви пробудете більше часу.
  • Якщо у вас виникають ускладнення з вибором основної країни місця перебування, тоді вибирайте консульство тієї країни, через яку ви перетинатимете межу країн учасниць шенгенського договору.
  • Документи необхідно подавати не раніше ніж за 3 місяці до поїздки, але не пізніше, ніж за 15 днів.
Ось зазвичай той мінімум, який вам необхідно знати, якщо ви зібралися в країни шенгенського договору на відпочинок або в туристичну поїздку. Якщо ви їдете по путівці туроператора, тоді оформленням практично усіма документами займається туроператор, з мінімальними грошовими зборами, які як правило входять у вартість путівки. Якщо в туристичній фірмі, з вас попросять гроші за послуги з оформлення документів, не користуйтеся послугами такої фірми.

25 серпня 2014

Автор:

Про шенгенську візу Оцінка: 4.67 з 5
Всього оцінок: 3

Поділитися з друзями в соціальних мережах:


Залишити коментар